Ingredienser
50 g | hasselnötter |
---|---|
50 g | aprikoser, mjuka torkade |
50 g | jäst |
3 dl | vatten, (37°) |
2 msk | rapsolja, + 1 msk rapsolja |
0,5 dl | gojibär |
1 tsk | salt |
8 dl | dinkelsikt, + 0,5 till utbakningen |
1 dl | blandade frön, t ex solros-lin- och sesamfrön |
Tillagning
1. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka nötterna grovt. Skär aprikoserna i små tärningar.
2. Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt 2 msk olja, nötter, aprikoser, gojibär, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den väl. Dela degen i 15 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Pensla med olja och strö på frön. Täck över med plastfolie.
4. Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.
5. Sätt ugnen på 250°. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen ca 15 min.
Ca 200 kcal/bulle
varav 8 g fett, 5 g protein, 27 g kolhydrater
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar